Jules Persijn krijgt een vernieuwde wandeling

Jules Persijn krijgt een vernieuwde wandeling

BROECHEM – Vanaf maandag 8 oktober kan je in Broechem genieten van een (vernieuwde) themawandeling  ‘Jules Persynpad’, in de voetsporen van een literaire professor. Deze wandeling beantwoordt aan de huidige toeristische tendensen.

De wandeling van 7.5 km loopt door de dorpskern van Broechem waarbij de route verlegd is langsheen talrijke monumenten en bezienswaardigheden uit het leven van Jules Persyn. Buiten de dorpskern kan je genieten van het natuurschoon rondom Broechem.

De route is herschreven vanuit de techniek van ‘storytelling.’ Jules Persyn, een literaire professor neemt jou, als wandelaar mee op weg door Broechem. Dit zorgt voor een dynamische beleving van deze route. De tekst is doorspekt met anekdotes uit zijn leven.

Infoborden met een QR-code aan diverse momenten en bezienswaardigheden op de route zorgen voor erfgoed weetjes onderweg. Je scant de QR-code en je leest meteen de uitgebreide informatie!

Kleur: oranje

Afstand: 7,5 km, niet toegankelijk voor kinderwagens en mindervaliden vanwege de ondergrond.

Vanaf maandag 8 oktober kan je de vernieuwde brochure gratis verkrijgen op de dienst toerisme (GC Den Boomgaard – 1ste verdieping, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst) of aan de balie van het gemeentehuis (G. Peetersstraat 7, 2520 Ranst).

Organisatie: Raad Toerisme Ranst in samenwerking met Erfgoedraad Ranst en Heemkundige Kring Brucheem.

Info: Toerisme Ranst: toerisme@ranst.be of T. 03/225.34.19. (Karen Wallebroek)