Kabatoon speelt “De bloemen, de vogels, de gruwel”

Kabatoon speelt “De bloemen, de vogels, de gruwel”

EMBLEM – Theatergroep Kabatoon speelt van 8 tot 23 november het theaterstuk “De bloemen, de volges, de gruwel” van de Turnhoutse schrijver Walter Van den Broeck. De regie is in handen van Bernard Soenens.

Een echtpaar van middelbare leeftijd woont al jaren in een rustige wijk. Ze genieten van de bloemen in hun tuin en van het getjilp van de vogels bij de buren. Met de moeder en haar zoon hebben ze een een goede verstandhouding. De buurjongen speelt basketbal. Op een dag begint hij met enige regelmaat de bal tegen de gevel van het echtpaar te gooien. Het gebons verstoort hun rust. De vrouw wordt er zenuwachtig van maar de man gaat er van uit dat een gesprek met de moeder van de buurjongen voldoende is. Het gesprek loopt enigszins anders. De oplossing ligt blijkbaar niet voor de hand. Het geschil neemt onverwachte wendingen.

Schrijver Walter Van den Broeck heeft een scherpe kijk op het leven van elke dag. Hij observeert hoe gewone mensen met elkaar omgaan en weet dit met veel gevoel voor humor en Vlaamse nuchterheid te beschrijven. Zijn bekendste werk is “Groenten uit Balen”, dat honderden keren in Vlaanderen opgevoerd werd.

Cast: Jos De Haes, Chris Mampaey, Fred Dermul, Tessa Van Slagmolen, Iris Jacobs, Senne Willems, Rita Bervoets

Praktisch
Speeldata? vrijdagen 8, 15 en 22 november 2019, zaterdagen 9, 16 en 23 november en woensdag 13 november om 20 uur en zondag 17 november om 15 uur.

Waar? Ambelhuis, Sint Gummarusveld, Emblem
Prijs? 
€ 10
Reservatie?  www.kabatoon.be of via 0498/61 07 84 tijdens werkdagen 18 tot 21 u.