Kandidaten Groen Ranst zijn bekend

Kandidaten Groen Ranst zijn bekend

VERKIEZINGEN 2018 – Groen Ranst publiceerde de lijst waarmee ze in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Lijsttrekker is gemeenteraadslid Luc Rudig. Kurt De Belder, die ook een plek heeft in de gemeenteraad, staat op de 3de plek.

Lijstduwer is Dirk Van Nimwegen. Opvallende nieuwkomer is oud CVP-er Frans Marivoet (71), hij kreeg een plek op de 21ste plaats. De voormalige ACV-secretaris stond als prille twintiger aan de wieg van de CVP in Emblem en gaf als schepen met burgemeester Mon Goossens vorm aan de fusiegemeente Ranst.

‘Momenteel bestuur zonder visie’
“De rode draad doorheen mijn politieke inzet was steeds het algemeen belang, een beleid met een lange termijnvisie, gedreven door rechtvaardigheid. Na veertig jaar politiek leven, trok ik mij terug,” vertelt Marivoet. “Sindsdien zag ik het bestuur van de gemeente meer en meer afglijden naar een beleid zonder visie, waar vooral het particulier belang verzorgd wordt.”

Marivoet vindt dat er nu echt een einde aan met komen.”Daarom kom ik als onafhankelijk christendemocraat terug, om samen met Groen te zorgen voor een nieuw beleid, met visie en in het belang van alle inwoners, voor een aangenaam, mooi en veilig dorp.”

De volledige lijst van kandidaten en hun standpunten kan je hier bekijken.