Kerst in Broechem, maar anders

Kerst in Broechem, maar anders

BROECHEM – Dat kerstmis dit jaar anders zal zijn, dat weten we jammer genoeg al een tijdje. Ook in Broechem zijn er geen kerstvieringen dit jaar, maar wel een online-bezinningsmoment vanuit de kerk.

“Het kan niet en het mag niet. Maar om 12 uur ’s middags zullen alle torenklokken van de Broechemse kerk luiden, en dat zal trouwens over het hele land gebeuren. Hoor ze als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en voor al wie hen nabij zijn,” zegt Dirk Seliaerts van de pastorale kerngroep in Broechem.

“Voel ze als een hart onder de riem van al wie strijdt tegen het coronavirus, allereerst de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Beluister ze als een signaal van verbondenheid onder ons allemaal.”

Kerstviering online vanuit de kerk
“Een bezinnend moment in onze Broechemse kerk kan je mee beleven van huis uit. anaf kerstavond 16 uur kan je op het YouTube-kanaal van de Onze-Lieve-Vrouwparochie een sfeervolle kerstbezinning volgen vanuit de Broechemse kerk”, zegt Dirk. “Deze uitzending blijft nadien online beschikbaar tot Nieuwjaar. Surf hiervoor naar: https://youtu.be/FXqXq7TblJo

Open kerkpoort
Maak deze dagen een gezonde wandeling door de winterse kou naar de stal. De kerkpoort staat voor je open op 24 december van 14 tot 17 uur, op 25 december van 10 tot 12 uur, met orgelspel en bijkomend gelegenheid tot eucharistische aanbidding en van 13u30 tot 16u30. Op 27 december van 10 tot 12 uur, met gelegenheid tot eucharistische aanbidding