Klimaatavond met Nic Balthazar

Klimaatavond met Nic Balthazar

RANST – Op 6 november 2019 slaan het gemeentebestuur en KVLV Groot-Ranst de handen in elkaar om in gemeenschapscentrum ‘Den Boomgaard’ een avond rond klimaat en huisvesting te organiseren. Sprekers zijn Nic Balthazar en Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck. De klimaatavond start om 20 uur.

De klimaatproblematiek laat niemand onberoerd. Reden genoeg om Nic Balthazar op 6 november naar onze gemeente te halen met zijn voordracht ‘Verander de klimaatverandering’.

“Om de klimaatverandering ook in onze gemeente aan te pakken, bereidt het gemeentebestuur nieuwe bouwrichtlijnen voor. Een goede aanleiding om aan deze avond ook een debat te koppelen met Leo Van Broeck, de Vlaamse Bouwmeester,” zegt de gemeente Ranst.

De toegang is gratis, iedereen is welkom.

19.30 uur: Nic Balthazar: Verander de klimaatverandering
In deze boeiende en inspirerende lezing legt Nic Balthazar uit waarom hij zich zo veel zorgen maakt over het klimaat. En hij zou geen film- en televisiemaker zijn mocht hij dat niet doen
met een hoop filmpjes en beeldmateriaal.
Nic Balthazar schudt ons wakker en confronteert ons met de feiten. Maar, belangrijk: hij toont ons wat wij zelf kunnen doen, nu meteen, om het tij te keren.

21 uur: Pauze

21.30 uur: Debat rond klimaat en huisvesting met een inleiding van de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck. Moderator: Nic Balthazar.
De Bouwmeester, lokale politici en bevolking gaan in gesprek rond diverse thema’s:
• Hoe kunnen we op een betere, meer verantwoorde wijze met onze omgeving omspringen?
• Bieden kernverdichting en betonstop de oplossing?
• Hoe kunnen we in onze gemeente mee de klimaatverandering terugdringen?

22 uur: afsluiten en nakaarten bij een drankje.