LAGO Lier De Waterperels opent dit weekend het buitenzwembad

LAGO Lier De Waterperels opent dit weekend het buitenzwembad

LIER – De lentezon laat zich voor het eerst voelen en dus opent LAGO Lier De Waterperels het verwarmd buitenbad bij mooi weer. 

Buiten zwemmen en bewegen wint meer en meer aan populariteit omwille van de vele gezondheidsvoordelen. Zwemmen onder de stralende lentezon geeft een enorme energieboost en zal je weerstand verhogen. Een verkwikkende zwembeurt bevordert naast de doorbloeding ook de aanmaak van serotine, beter gekend als het gelukshormoon. Ook je slaapkwaliteit verbetert aanzienlijk wanneer je buiten sport. 

Maar een duik in open water zonder begeleiding is risicovol. Bovendien is het water vaak nog te koud waardoor het opwarmen van het lichaam na de zwembeurt te veel energie vraagt en de immuniteit zal verzwakken. De keuze voor een veilige zwembeurt in het verwarmd buitenzwembad onder toezicht van redders is dus snel gemaakt.  

Evi De Herdt, centrummanager van LAGO Lier De Waterperels, is dan ook verheugd dat zij haar bezoekers de volgende dagen zwemwater in open lucht kan aanbieden:  
“De voorbije dagen hebben we de weersvoorspellingen op de voet gevolgd en nu we zekerheid hebben dat de temperaturen dit weekend goed zitten, openen we het buitenbad. We stelden alles in het werk om het zwembad snel operationeel te krijgen en het water op te warmen tot 28°C zodat onze zwemmers buiten kunnen sporten.” 

Net zoals in het sportbad worden in het buitenzwembad dezelfde COVID-19-maatregelen gevolgd. Er zijn extra tijdsloten beschikbaar vanaf donderdag 6/05. Het buitenbad is geopend zaterdag 8/05 en zondag 9/05 vanaf 11u00 tot 16u00. Reserveren doe je via deze link.