Laureaten krijgen prijs op Gala der Culturele prijzen

Laureaten krijgen prijs op Gala der Culturele prijzen

RANST – Donderdagavond was er in GC Den Boomgaard in Broechem voor het eerst het Gala der Culturele prijzen. Voor dit Gala waren 10 kandidaturen ingediend. Deze werden voorgelegd op de raad voor kunst en cultuur, de erfgoedraad en de cultuurkoepel en gekozen in een geheime stemming.

De stemming werd daarop bekrachtigd op het college van burgemeester en schepenen.

De prijs voor socio-culturele verdienst ging naar de Milligemvrienden vzw. De prijs voor ergoedverdienste naar de oprichters van het documentatiecentrum: Eric Vos, Louis Sneyers, Walter Van Der Avert. De prijs voor cultuurverdienste naar de Jozef Simonskring vzw, ook wel gekend onder het Staltheater in Oelegem.

Tot slot werd er nog een individuele prijs overhandigd aan Luc Verachtert, vrijwilliger in de molen van Oelgem maar ook schrijver van het boek ‘Molens en maalderijen in Broechem, Emblem, Oelegem en Ranst’ verscheen als jaarboek van de heemkundige kring De Brakken. Het boek telt 272 pagina’s.

Kunstwerk Louis De Pooter
De Laureaten ontvingen een kunstwerk van beeldhouder en Oelegemnaar Louis De Pooter. Het kunstwerk heeft de vorm van vier gestileerde stalen figuren, deze vormen de eenheid van de vier gemeenten.