Lierse speelplekjes in kaart gebracht

Lierse speelplekjes in kaart gebracht

LIER – Op de buitenspeelkaart van Lier kan je in één oogopslag zien waar je fijn kan spelen en ravotten. Alle speeltuinen, wijkspeelpleintjes, openbare sportterreintjes, speelbossen en groene vlaktes staan overzichtelijk in kaart gebracht op een speelse plattegrond. De speelkaart werd volledig met de hand getekend door grafisch designer Evelien Rahm, die ook de illustraties tekende voor de website van jeugdcentrum Moevement.

De speelkaart houdt het midden tussen een zoekplaat en een inkleurbare tekening. Je kan zelf dingen bijtekenen, zoals je eigen huis, de plekken waar je het vaakst speelt of de weg naar je beste vriendje. De speeltoestellen die op de plattegrond getekend staan, zijn ook écht de speeltuigen die er staan. En je ziet meteen op welke plaatsen er voetbaldoelen of basketpalen aanwezig zijn.

Alle kinderen uit het kleuter- en basisonderwijs in Lier krijgen de speelkaart via school mee naar huis. Verder liggen ze ter beschikkin in het Moevement, de bib, het stadskantoor, het Sociaal Huis en het Huis van het Kind, of online op de website van het Moevement.