Lostraat volledig afgesloten door werken hoek Kapelstraat

Lostraat volledig afgesloten door werken hoek Kapelstraat

UPDATE

Ondertussen kregen we van een andere school in Broechem volgend bericht:

Wij kregen zonet de melding dat het schrijven van DCA wordt herroepen. Woensdag 5 december zal de straat niet afgesloten worden. Waarschijnlijk zal dit plaatsvinden in de loop van volgende week. Wij houden u hieromtrent van op de hoogte.

De communicatie loopt een beetje stroef. Bekijk alvast het oorspronkelijke bericht hier:


RANST – De gemeente Ranst informeerde vrijdagnamiddag de Broechemse scholen voor een tijdelijke wijziging aan de werken op de hoek van de Lo- en Kapelstraat.

Omleiding bussen
Zo zal op woensdag 5 december 2018 de Lostraat volledig worden afgesloten voor het verkeer. “De bussen van de Lijn zullen die dag een kleine omleiding maken via de Massenhovensesteenweg en de Kapelstraat naar de Oelegemsesteenweg. Dit is noodzakelijk om aanpassingen te kunnen doen aan de Lostraat in de omgeving van de bouwwerken op de hoek van de Lostraat en de Kapelstraat,” zegt de dienst omgeving.

“Aan de kant van de werf wordt een laad- en loszone ingericht. Werfhekken zullen deze zone afscheiden van de rijbaan. Een doorgang van 3 meter voor het verkeer blijft behouden.”

Laad- en loszone verplaatst naar Lostraat
“Het voetpad aan de overzijde zal worden afgescheiden van het verkeer door lage werfhekken. Deze worden verankerd in de grond om de stevigheid te garanderen. Het plantvak aan het einde van de parkeerstrook, ter hoogte van de werf, wordt vervangen door verharding en tijdelijk als rijbaan gebruikt.  Er wordt ook tijdelijk een parkeerverbod ingevoerd vanaf huisnummer 42.

Vanaf 6 december 2018 is de Lostraat terug toegankelijk voor het verkeer. Het verkeer kan dan naast de laad- en loszone rijden. Zo blijft de doorstroming van het verkeer gegarandeerd.

Na de bouwwerken op de hoek van de Lostraat en de Kapelstraat zal de Lostraat terug worden ingericht zoals voorheen.”