Meer dan 1000 Broechemnaren tegen bouw woonblokken

Meer dan 1000 Broechemnaren tegen bouw woonblokken

BROECHEM – Afgelopen vrijdag werden er 1033 bezwaren ingediend tegen het grootschalige bouwproject aan het kruispunt Streep – Pater Domstraat en de toenemende verstedelijking in Broechem.

“Momenteel zijn er in een straal van 250 meter rond woonzorgcentrum Czagani reeds 58 wooneenheden in aanbouw,” zeggen de initiatiefnemers die tegen de woonprojecten zijn. “Verder zijn er binnen diezelfde straal eens 95 wooneenheden in aanvraag.”

“Dit wil zeggen dat het aantal wooneenheden in de toekomst toeneemt met 153, waarvan 113 appartementen in de omgeving van Czagani. De aanbouw van appartementen in het commerciële centrum (vb. Pertendonckstraat) of grote woonprojecten in de verdere gemeente werden hier niet in meegerekend.”

Natuurlijke aangroei in dorp Broechem
“We juichen toe dat het gemeentebestuur een studie rond woonbehoefte in Ranst heeft uitgevoerd. Het resultaat hiervan is dat er 11 tot 12 woningen moeten per jaar bijgebouwd worden in Broechem om aan de natuurlijke aangroei van ons dorp te voldoen.”

Het grote verschil tussen vraag en aanbod baart de initiatiefnemers en meer dan 1000 andere Broechemnaars grote zorgen. “Op deze manier spreken we dan ook niet langer van kernverdichting maar van actieve aantrekking van de verstedelijking. Dezelfde problematiek stelt zich trouwens ook in Oelegem, Emblem en Ranst.”

Onveiligheid nu al aanwezig
De huidige mobiliteit zorgt al voor grote problemen in onze gemeente. De verkeersdrukte vandaag leidt reeds tot gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. De aangekondigde grootschalige bouwprojecten zullen de onveiligheid enkel maar doen toenemen.”

Ondertussen tekenden meer dan 1000 inwoners het protestformulier.”Dit is een duidelijk signaal dat deze burgers opkomen voor de leefbaarheid van het dorp en hopen dat dit niet in dovemansoren valt.