Mondmaskers voor de Ranstenaren zijn er

Mondmaskers voor de Ranstenaren zijn er

RANST/CORONA – De levering van de mondmaskers is toegekomen. “Momenteel zijn onze medewerkers volop bezig met het inpakken van mondmaskers en filters. Ze doen hun uiterste best om alles op tijd klaar te krijgen, zodat in de loop van donderdag 28 mei alle Ranstenaren hun mondmasker in de brievenbus ontvangen,” zegt de gemeente Ranst;

“Alle inwoners van Ranst krijgen een gratis mondmasker. We hebben hiervoor 20.000 mondmaskers besteld. We kozen daarbij voor een kwalitatief hoogstaand mondmasker uit 100% katoen, die  wasbaar zijn op 90 graden en zijn dus herbruikbaar. Er kan ook een filter in geplaatst worden. Er zijn 2 formaten: Kinderen tot 10 jaar krijgen een kindermaat. Wie ouder is, krijgt een volwassen maat.”

“Omdat het aantal geleverde filters vanuit de federale overheid niet voldoende was om iedereen tegelijk te bedelen, hebben we ervoor gekozen om de deelgemeente waarvan het inwonersaantal het dichtste lag bij het tekort aan filters, voorlopig (nog) niet te bedelen. In dit geval was dit Oelegem. Van zodra de resterende filters geleverd worden, zullen ze in elk geval zo snel mogelijk persoonlijk bezorgd worden.”

“Donderdag 28 mei gaan onze vrijwilligers van ‘Ranst helpt’ en de medewerkers van de gemeente op pad om de enveloppes met mondmaskers en filters huis-aan-huis te bedelen. Hou alvast je brievenbus in het oog!”