Monoloog “Ernst Löw is Sokrates” in LO Pétillante

Monoloog “Ernst Löw is Sokrates” in LO Pétillante

BROECHEM – Het Toneelstuk “Ernst Löw is Sokrates” is een door Ernst Löw zelf vertaalde en bewerkte versie van Plato’s apologie van Sokrates. Nu woensdag staat hij op het podium van buurthuis LO Pétillante. Met de naderende verkiezingen van 26 mei op komst is het stuk dan ook zeer de moeite om gespeeld én gezien te worden.

In de 50 minuten durende monoloog houdt de oude Griekse wijsgeer Sokrates een toespraak waarin hij zich moet verantwoorden aan juryleden die hem terecht doen staan wegens ‘het niet vereren van de goden die de stad vereren, nieuwe goddelijke wezens introduceren en het hebben van een zeer slechte invloed op de jeugd’. Als de rechtbank na deze toespraak hem alsnog schuldig bevindt, dan wacht hem de dood.

De inhoud van dit eeuwenoud (oorspronkelijk Grieks) toneelstuk is ontzettend hedendaags. Vooral het deel waarin sokrates de Atheense democratie aanvalt en belachelijk maakt is zeer actueel. Zijn visie op politiek, populisme, democratie en menselijkheid doet de toeschouwer nadenken.

Praktisch
Wanneer? woensdag 8 mei 2019 – 20u15
Waar? LO Pétillante, Antwerpsesteenweg 98, Broechem
Meer info: www.lo-petillante.be

Vrije bijdrage: we gaan rond met “Den Hoed”.