N-VA Ranst en Groen interpelleren over sluipverkeer Mollentstraat

N-VA Ranst en Groen interpelleren over sluipverkeer Mollentstraat

BROECHEM – Begin deze zomervakantie gaf de verkeerscommissie aan het schepencollege het advies om de Mollentstraat ter hoogte van de N14 af te sluiten. Dit advies kwam er omdat de politie veel overtreders vaststelde. Heel wat wagens reden de straat in, waar plaatselijk verkeer enkel toegang heeft. Bovendien waren er vooral heel wat wagens die rechtdoor richting Nijlen reden in plaats van het verplicht afslaan rechtsaf richting Nijlen en Lier.

Bovendien zijn er beelden opgedoken van kleine tractoren en andere wagens die het verbodsbord van enkelrichting negeerden en de Mollentstraat inrijden.

De verkeerscommissie reageerde intussen. Zij betreuren het feit dat het schepencollege dit advies negeert en het probleem van het sluipverkeer zal dus niet opgelost geraken. In 2011 werd er reeds de toestemming gegeven om af te sluiten, maar daarna werd dit teniet gedaan. Schepen voor verkeersveiligheid Tine Muyshondt reageerde in GVA: “De vuilkar kan daar niet keren en niet iedereen wil dat de straat afgesloten is.” Ondertussen vernamen we van bewoners dat de vuilkar al jaren gewoon keert op hun oprit en in de straat al sowieso terugkeren voor het afval op te halen. Lees de volledige reactie van CD&V Ranst hier.

Mollentstraat – fietsstraat
Het schepencollege wil een agendapunt laten goedkeuren: een fietsstraat in de Mollentstraat. Dit wil zeggen dat bestuurders achter. N-VA Ranst vraagt om een amendement op te nemen in deze beslissing, dat de straat zal worden afgesloten en niet te wachten tot 2021 voor er ongelukken gebeuren. Ook de partij Groen zal op de gemeenteraad hun ongenoegen uiten met een interpellatie. Ze zijn blij met een fietsstraat, maar betreuren het dat een advies totaal genegeerd werd.

Bekijk de volledige agenda voor maandag 18 september, om 20 uur in het Vrieselhof hier.