N-VA stelt vragen bij Ruimtelijk Uitvoeringsplan KMO zone Kromstraat

N-VA stelt vragen bij Ruimtelijk Uitvoeringsplan KMO zone Kromstraat

RANST – In de KMO Zone aan de Kromstraat in Ranst wordt er een groenbuffer van 12,50 meter aangelegd om zo de bedrijfsgebouwen visueel af te scheren. Binnen deze zone is er een reservatietracé van 7,00m voor de mogelijke aanleg van een tramlijn voorzien.

Gemeenteraadslid John Oliviers (N-VA) vroeg om op dit tracé een fietspad aan te leggen. Hierdoor zou er een vrij liggende fietsverbinding gerealiseerd kunnen worden tussen de Kromstraat en de Profeetstraat.

“De burgemeester beloofde om ons voorstel in overweging te nemen bij de verdere uitwerking van het plan,” zegt de oppositiepartij.

Daarna stelde gemeenteraadslid Johan De Ryck volgende vraag: “Waarom er in de zone die bestemd is voor wonen enkel ééngezinswoningen toegelaten worden. De mogelijkheid om alternatieve woonvormen zoals “samenwonen” toe te laten worden daardoor onmogelijk gemaakt.”

“Wanneer de vraag voor een alternatieve woonvorm zich voordoet het Ruimtelijk Uitvoeringsplan aangepast moet worden,” reageerde burgemeester Lode Hofmans (Open VLD).