Nachtwerk Liersebaan (N14) vroeger klaar, op- en afrit in orde

Nachtwerk Liersebaan (N14) vroeger klaar, op- en afrit in orde

MASSENHOVEN – De nieuwe op- en afrit van de E313 richting Antwerpen is klaar. De op- en afrit werd volledig heraangelegd en omvat nu een dubbele rijstrook voor verkeer richting Lier en Zandhoven. “Op die manier vergroten we de capaciteit van de afrit en ontlasten we de snelweg. Later, wanneer we de afrit aansluiten op de nieuwe brug, komt er een aparte bypass of afslagstrook richting Zandhoven. Zo vergroten we bijkomend ook nog de verkeersdoorstroming,” zegt agentschap wegen en verkeer.
 
De heraanleg van de op- en afrit was nodig om twee redenen: enerzijds om het hoogteverschil te overbruggen naar de nieuwe brug over het Albertkanaal, anderzijds om eronder een autotunnel te bouwen die de carpoolparking zal verbinden met het jaagpad en de Venstraat. “De betonwerken voor die autotunnel zijn trouwens ook klaar, maar de verdere afwerking van de tunnel, als ook de aanleg van de weg tussen de parking en het jaagpad is voor later.”


Carpool tijdelijk toe
“Vandaag werden de wegmarkeringen aangebracht op de nieuwe op- en afrit en de Carpoolparking afgesloten, het verkeer verloopt nu over de nieuwe op- en afrit. In de loop van vrijdag 31 januari wordt de op- en afrit officieel opengesteld voor het verkeer. Bijgevolg wordt de tijdelijke op- en afrit over de carpoolparking volledig afgesloten. De ontsluiting via de carpoolparking zorgde er de afgelopen maanden voor dat het verkeer van en naar de snelweg steeds mogelijk bleef.”
 
De openstelling van de op- en afrit verandert voorlopig niets aan de verkeerssituatie. Het kruispunt van de Liersebaan met de carpoolparking verhuist eigenlijk naar de vernieuwde op- en afrit. Tijdelijke werflichten zullen het verkeer nog steeds in goede banen leiden. Zowel de politie als de signalisatieverantwoordelijken zijn vrijdag aanwezig om de lichtenregeling indien nodig bij te sturen. Weggebruikers houden er best rekening mee dat de juiste afstelling van de verkeerslichten mogelijk even kan duren.
 
De carpoolparking zelf blijft ook nog even achter slot en grendel. De aannemer zal de parking gebruiken als opstelruimte tijdens het verdere verloop van de werken.

Invaren middendek kanaalbrug in weekend van 8 en 9 februari
Nadat begin deze maand de brugliggers van de nieuwe kanaalbrug via het water werden aangevoerd, is het binnenkort de beurt aan het middendek. De Vlaamse Waterweg nv zal het middendek invaren in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 februari. Verder zullen in de loop van februari en maart de boogdelen van de brug toekomen in Massenhoven en gemonteerd worden boven het Albertkanaal.”

Nachtwerk Liersebaan vroeger klaar dan gepland
De nachtwerken voor het plaatsen van vangrails en new jerseys op de Liersebaan werden afgelopen nacht volledig afgerond. Dat is vroeger dan gepland, want in principe zou er ook vannacht nog gewerkt worden. Dat betekent dat het eenrichtingsverkeer op de Liersebaan richting Lier vervalt. Er is dus gewoon opnieuw verkeer in beide richtingen mogelijk.