Nieuw verkeersreglement stationsomgeving Nijlen

Nieuw verkeersreglement stationsomgeving Nijlen

NIJLEN – Het is voortaan niet meer toegestaan om linksaf te draaien naar de Spoorweglei als je vanuit Nijlen centrum richting Kessel rijdt. Wie van Kessel komt en richting Nijlen centrum rijdt, mag aan de spooroverweg aan het station niet langer links afslaan naar het Statieplein.

De nieuwe situatie is geen gemeentelijke beslissing, de gemeente heeft hierover vorig jaar negatief geadviseerd. De gemeente blijft ijveren om op termijn tot een andere oplossing te komen.

Op de gemeenteraad van 2 juni 2015 werd het ministerieel besluit besproken om het links afslaan richting Spoorweglei en Statieplein te verbieden. Er werd toen beslist om hierover een negatief advies te geven omdat deze nieuwe situatie nadelig is voor de verkeerscirculatie in de omliggende straten van het station. De gemeenteraad deed ook het voorstel om met afslagstroken te werken. In afwachting van een verdere bespreking van dit voorstel op de provinciale commissie voor verkeersveiligheid, is het nieuwe verkeersreglement ondertussen van kracht. De nodige verkeersborden werden geplaatst.

Deze diashow vereist JavaScript.