Nieuwe rotonde Ternesselei open op 24 april

Nieuwe rotonde Ternesselei open op 24 april

De nieuwe rotonde aan de Ternesselei, Nijverheidsstraat en Van Tichelenlei zal op vrijdagavond 24 april opengesteld worden voor alle verkeer. Alle werken op de rijbaan zijn succesvol afgerond en de verdere aanleg van het groen zal het verkeer niet hinderen. Fietsers, voetgangers, automobilisten en vrachtverkeer zullen dus vanaf vrijdagavond gebruik kunnen maken van de nieuw aangelegde rotonde.

Omleiding brug E313 aangepast

Wanneer deze belangrijke toegangswegen opnieuw opengesteld worden, hebben we de mogelijkheid om de omleiding voor de brug aan de Wijnegemsteenweg aan te passen. De brug van de Doornaardstraat zal  opnieuw opengesteld worden voor fietsers. Vrachtverkeer (meer dan 3,5 ton) zal de brug niet langer mogen gebruiken. In de Ternesselei (vanaf de kruising met de Terstraetenweg) en aansluitend in de Dasstraat (tot de kruising met de Echelveldstraat) blijft éénrichtingsverkeer gelden, met rijrichting centrum.

De aangepaste omleiding voor de brug aan de Wijnegemsteenweg zal vanaf maandag 27 april  aangeduid worden. De omleiding zal over de Uilenbaan (noordzijde brug) naar de Ternesselei lopen, tot aan de nieuwe rotonde, draait af naar de Nijverheidsstraat en komt zo via de Koralenhoeve uit aan de zuidzijde van de brug, aan de Wijnegemsteenweg. In omgekeerde richting wordt via dezelfde straten een omleiding gevolgd.

Eén dag werken aan de Uilenbaan

In de Uilenbaan dienden al langer herstellingswerken aan het asfalt ter hoogte van Ternesse Golf te worden uitgevoerd. Om de hinder te beperken, worden de werken uitgevoerd op zaterdag 25 april. De Uilenbaan wordt  van zaterdag tot zondagochtend afgesloten ter hoogte van de golfclub. Automobilisten en vrachtverkeer kunnen dan omrijden via de Doornaardstraat en Ternesselei.