Nieuwe sportruimte in openlucht naast sporthal

Nieuwe sportruimte in openlucht naast sporthal

RANST – Op initiatief van schepen Roel Vermeesch (Open VLD) worden de buitenterreinen rond de sporthal verfraaid en verkeersveiliger gemaakt. Dat laat de partij weten op hun website.

“Momenteel is er een mix van gemotoriseerd verkeer, spelende kinderen en skaters. Om hier een oplossing aan te bieden worden er grote ingrepen gepland aan de buitenomgeving rond de sporthal,” klinkt het bij de partij Open VLD.

“Het terrein voor de sporthal zal verkeersvrij worden. De fietsenstalling die nu soms uit haar voegen barst wordt uitgebreid en voorzien van laadpunten voor elektrische fietsen. De vrijgemaakte parkeerplaatsen worden vergroend en in een latere fase voorzien van speeltuigen of buitensport-toestellen.”

In het verkeersvrije gebied aan de linkerkant van de sporthal zal er een skateramp en sportkooi voor voet- en basketbal komen. Aan de oprit die verbinding geeft met Den Boomgaard zal er een rond punt komen en zal fungeren als kiss en rade.

“De parkeerplaatsen die verloren gaan worden gecompenseerd door links naast de sporthal de parkeerplaatsen te optimaliseren en dus uit te breiden door belijning en uitbreiding van het rijvak. Ook achter de sporthal wordt een deel braakliggend terrein aangelegd waardoor het aantal parkeerplaatsen verhoogd wordt,” klinkt het;

“Dank aan alle gemeenteraadsleden die het dossier mee goedkeurden! N-VA  onthield zich omdat zij het project te duur vinden… Spijtig, koken kost geld! Maar vooral hopen wij dat alle Ranstenaren, jong en oud, komen genieten en bewegen in deze verkeersvrije sportieve open ruimte” laat de partij nog weten.

N-VA licht toe waarom ze project sporthal niet goedkeurden