Nieuwsupdate over het vaccinatiecentrum Pallieterland

Nieuwsupdate over het vaccinatiecentrum Pallieterland

CORONA – Op 5 mei stond het cijfer op 27.521 vaccins gezet in het vaccinatiecentrum en 526 ‘no-shows’. Ten opzichte van vorige week kwamen er slechts 2 ‘no-shows’ bij.

“Zowel in de week van 10 als 17 mei worden veel tweede dosissen gezet. Voor de week van 17 mei gingen ook 6.000 nieuwe uitnodigingen buiten. Het centrum zal die week 5 dagen van 8 tot 20 uur geopend zijn en er wordt op alle 5 de vaccinatielijnen gevaccineerd. Deze week werd met een kleine herinrichting tevens de capaciteit van het vaccinatiecentrum opgetrokken.”

Uitnodiging zonder pre-booking
Het vaccinatiecentrum werkt sinds kort niet meer met pre-booking. Dit betekent dat op je uitnodiging voor vaccinatie, geen data en uren voor je vaccinatiemomenten staan. Je kan je afspraak inboeken op data van jouw keuze.

Risicogroepen
Risicopatiënten kunnen nog steeds toegevoegd worden aan de vaccinatiedatabank door de huisartsen. Ook zwangere vrouwen kunnen bij hun huisarts terecht om zich in de databank te laten opnemen.

Ondertussen werden risicopatiënten geboren in 1973 of vroeger uitgenodigd. Let wel: niet alle risicopatiënten geboren in 1973 werden al uitgenodigd. Wie jonger is dan 65 jaar en niet gekend is als risicopatiënt wordt voorlopig nog niet uitgenodigd. In de loop van de maand mei, afhankelijk van de levering van vaccins, starten we opnieuw met de 64-jarigen en dalen zo de leeftijdspiramide verder af.

Vaccinatiegraad
De cijfers tonen ondertussen dat we op dit moment het streefdoel van een minimum vaccinatiegraad van 70% halen. Dit cijfer geldt voor minstens één gezette prik binnen de doelgroep 65-plussers.

Om de vaccinatiegraad van 70% te behalen, is het belangrijk dat iedereen ook een 2de prik laat zetten (bij vaccins waarbij dit vooropgesteld wordt).

Prikpartner
De ELZ Pallieterland startte deze week met een initiatief rond ‘PrikpPartners’. Zo willen we mensen met elkaar verbinden in de strijd tegen corona door elkaar te helpen bij de vaccinatie. Wie wil kan als Prikpartner anderen helpen die het, om welke reden ook, wat moeilijker hebben om hun weg te vinden in de vaccinatiecampagne.  En wie het moeilijk heeft, sporen we aan om een Prikpartner te zoeken.

Info: www.vaccinatiecentrumpallieterland.be