Nog één bijkomende nacht werken op E313

Nog één bijkomende nacht werken op E313

RANST/WOMMELGEM –  Deze maand heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier weekends gewerkt aan het wegdek van de E313 richting Antwerpen tussen Ranst en de rotonde in Wommelgem. Door spoorvorming in het wegdek moest het asfalt er dringend vernieuwd worden. Omwille van slecht weer is er echter nog één strook niet kunnen gebeuren tijdens deze weekends. AWV zal daarom in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november nog één nacht extra werken op de E313, net voor de rotonde in Wommelgem.

Net voor het op- en afrittencomplex van Wommelgem (nr. 18) moet de middelste rijstrook richting Antwerpen nog vernieuwd worden over een afstand van ongeveer 1 km. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken gebeurt dit in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november. Vrijdagnacht moet het verkeer ter hoogte van de werfzone over één rijstrook passeren via de busbaan (vanaf 19u tot ten laatste 9u ’s ochtends). Zaterdag overdag wordt er niet gewerkt, maar blijft de middelste rijstrook nog afgesloten om het asfalt te laten koelen. Door gebruik te maken van de busbaan, zijn er dan wel drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer. De afrit Wommelgem blijft steeds open.

Het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer verwachten aanzienlijke hinder tijdens de werken. Verkeer van Hasselt naar Gent wordt aangeraden via Brussel te rijden.