Notelteirs drie jaar na de storm

Notelteirs drie jaar na de storm

BROECHEM – Bij fruitteler Kurt Notelteirs had een windhoos op 5 augustus 2013, 3 jaar gelden dus, heel wat schade aangericht. Meer dan vier hectare appel- en perenbomen ging toen tegen de vlakte.

De schade bij fruitkweker Kurt Notelteirs in de Moorstraat was de dag na de storm niet te overzien. ‘In enkele minuten is hier voor honderdduizenden euro’s schade aangericht’, zuchtte Kurt toen. ‘Ik zal een drietal jaren alles weer moeten opbouwen om die vier hectare terug te krijgen zoals het was.’ Ook in de buurt gingen heel wat grote bomen tegen de vlakt. Maar de grootste schade was dus bij het fruitbedrijf.

“Vandaag is het exact 3 jaar geleden dat een storm grote ravage veroorzaakte op ons bedrijf. Vorige week kregen we bericht dat we een vierde van de schade terug krijgen van het rampenfonds. Dat is een mooie duw in de rug,” vertelt Greet De Wilde, partner van Kurt.

imagesDoor de storm kochten Greet en Kurt een echte fruitpersmachine, de verkoop van peren en appels die toen verloren was, werden deels omgezet tot fruitsappen. Sindsdien staan ze elke woensdag op de markt in Mortsel en op tal van evenementen om niet alleen hun fruit, maar daarnaast ook hun fruitsappen te verkopen en een nieuwe bron van inkomsten werd geboren.

Via hun facebookpagina willen ze iedereen bedanken. “Langs deze weg willen we echter iedereen bedanken die ons wekelijks, maandelijks, sporadisch of zelfs éénmalig mee duwt door ons fruit, groente en sappen te kopen in ons Stalletje. En uiteraard zijn we ook niet vergeten hoe warm en talrijk de opkomst was na onze kreet om hulp.”

https://www.facebook.com/Notelteirs-604283952960467/?fref=nf