Nutsmaatschappijen starten met maandag met werken Kromstraat

Nutsmaatschappijen starten met maandag met werken Kromstraat

RANST – Vanaf maandag 19 april 2021 starten de nutsmaatschappijen met de uitvoering van hun werken aan de Kromstraat in Ranst.

De werken starten aan de kant van de Schawijkstraat en schuiven langs de noordzijde van de Kromstraat telkens op in de richting van het kruispunt met de Gasthuisstraat.

Om de hinder voor de bewoners en de handelaars te beperken, wordt er in verschillende fases gewerkt. 
Hiervoor wordt telkens een rijvak over een zone van maximaal 250 meter ingenomen. Wanneer de werken een zijstraat passeren zal deze zijstraat afgesloten worden en wordt er een lokale omleiding voorzien. Ook voor de fietsers is er telkens een omleiding voorzien.

Het verkeer op de Kromstraat kan de werfzone beurtelings passeren door tijdelijke verkeerslichten die geplaatst zullen worden.

Er wordt getracht om de hinder zo veel mogelijk te beperken, maar we vragen toch begrip voor de hinder die er ongetwijfeld zal zijn.

Timing werken
De bedoeling is dat de werken van de nutsmaatschappijen aan de noordzijde zijn afgerond voor het bouwverlof, dus voor 12 juli 2021.

Na het bouwverlof starten de nutsmaatschappijen met de werken aan de zuidzijde van de Kromstraat vanaf de Nachtegalenlaan richting Wommelgem.

Ook in de Spruytershofstraat zullen de nutsbedrijven werken, maar pas na de rioleringswerken die hier al in de zomer van 2021 starten.