Omleidingen voor fietsers bij werken Kapelstraat-Lostraat

Omleidingen voor fietsers bij werken Kapelstraat-Lostraat

BROECHEM – De bouwwerken op de hoek van de Kapelstraat en de Lostraat staan al een tijdje op de planning. Vanaf maandag 6 november zal er ook voor de fietsers heel wat veranderen en moeten ze een omleiding volgen.

“We verwachten dat de kinderen de Scholengangeskes nemen, zoals eerder werd gecommuniceerd,” klinkt het bij de dienst omgeving. “Fietsers die in de Kapelstraat tegen de richting in fietsen worden verplicht om vanaf de Rubenslaan  of de dreef deze weggetjes te gebruiken om om te rijden,” zegt Jochen Vercammen van de gemeente Ranst. “Zo gaan er geen fietsers zich aan de kant van de werfzone begeven. De nodige verkeersborden worden geplaatst.

“Voetgangers komende van de Oelegemsesteenweg worden gevraagd over te steken richting Kapelstraat (kant Czagani) om dan over te steking richting de Lostraat. Op deze manier begeven de voetgangers zich niet langs de werfzone.”

Voor de veiligheid zal een gemachtigd opzichter aan het kruipspunt Oelegemsesteenweg – Kapelstraat de overstekende kinderen ’s ochtends begeleiden.