Onafhankelijk raadslid interpelleert over onbekwaamheid burgemeester

Onafhankelijk raadslid interpelleert over onbekwaamheid burgemeester

RANST – Op de aankomende gemeenteraad van 20 januari stelt onafhankelijk raadslid Roel Vermeesch 4 vragen. Ook de bekwaamheid van de burgemeester stelt hij in vraag.

Het gemeenteraadslid, Roel Vermeesch (onafhankelijk raadslid) stelt dat op de Venweg het initiatief van het vorig bestuur nog door het huidig bestuur werd overgenomen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Hij vindt het eigenaardig dat voor de bewonersvergadering die op 28 januari 2020 wordt georganiseerd de betonblokken die de Venweg afsluiten terug werden weggehaald. Hij vraagt zich af wie het initiatief genomen heeft, naar de beweegreden en of er een goede communicatie is gebeurd.

Ook heeft hij vragen over de planning van het skatepark aan de sporthal en verwijst hij naar de twee beslissingen genomen op de laatste gemeenteraad die een enorme impact hebben op de bevolking. Volgens het gemeenteraadslid werd hier buiten het politiecollege met niemand overleg over gepleegd.

Bekwaamheid burgemeester
Als laatste stelt hij de bekwaamheid van burgemeester Johan De Ryck in vraag. Vermeesch vraagt naar welke regelgeving het bestuur zich baseert om te permitteren zonder RUP-wijziging een vergunning te bekomen op de Van den nestlaan voor een administratief centrum. 

Bekijk hier de hele kalender van de gemeenteraad op 20 januari 2020.