“Op onze vraag is gemeente in actie geschoten,” zegt CD&V/Wij Ranst. “Fout politiek spel,” zegt gemeente

“Op onze vraag is gemeente in actie geschoten,” zegt CD&V/Wij Ranst. “Fout politiek spel,” zegt gemeente

RANST – Eerder deze week liet Nieuws Regio Ranst al weten dat het gemeentepersoneel zich heeft klaargemaakt om alle 80-plussers op te bellen.

“Ons team bestaande uit een 20- tal medewerkers van de gemeente startte reeds met de eerste telefoontjes. De bedoeling is om bij de 80-plussers te informeren naar hun noden en hier meteen ook een oplossing voor te zoeken.”

Het gemeentebestuur krijgt nu van CD&V/Wij Ranst, nog voor de gemeenteraad afgelopen maandag begon het verwijt op Facebook en op hun website dat dit te laat is. “We betreuren zeer dat dit bestuur zo laat zelf inziet dat er een ernstige crisis aan de gang is,” zegt Christel Meeus op de website van de partij. “Ook al is het te laat, we hopen dat het bestuur in Ranst meer en beter gaat presteren dan wat we de voorbije weken hebben gezien.”

Gemeentebestuur had al acties ondernomen vanaf de eerste week
Zowel Groen, als N-VA reageren verontwaardigd over het politiek spel van de oppositiepartij online. “Zowel het gemeentebestuur als het voltallige gemeentepersoneel heeft al vanaf dag 1 de nodige acties ondernomen opdat niemand in onze gemeente in de kou zou blijven staan,” zegt N-VA Ranst.

“Beweren dat het gemeentebestuur pas na jullie vraag begonnen is met de zorg voor de ouderen in onze gemeente getuigt dan ook van weinig respect naar zowel het bestuur toe als het voltallige gemeentepersoneel dat dag in dag uit klaar staat voor onze gemeente,” reageert N-VA.

Alle inspanningen van ons personeel teniet gedaan
Ook Groen reageerde op het bericht, waarna het opvallend stil bleef bij de katholieke partij. “Helaas lezen we in jullie Facebookbericht én het artikel op jullie website dat het bestuur pas in actie schoot na jullie interpellatie. Dit is niet correct,” zegt Groen Ranst.

“Het gemeentebestuur bezorgde jullie partij een lijst van heel wat acties die reeds aangevat werden bij aanvang van de coronacrisis. Uw mededeling dat het bestuur pas laat inziet dat er een ernstige crisis aan de gang is, klopt dus niet en is een aanfluiting op de vele inspanningen die door vele mensen in de gemeente ondernomen werden,” reageerde Groen Ranst.

Foute informatie door CD&V/Wij Ranst
“We betreuren dat door jullie berichtgeving de schijn ontstaat dat ouderen en kwetsbaren in Ranst aan hun lot worden overgelaten. De Ranstenaar heeft recht op correcte informatie. Deze actie werd al ingepland voor de interpellatie binnenkwam. De actie rond het opbellen van alle 80-plussers door een twintigtal medewerkers van de gemeente vatte reeds aan voor jullie de interpellatie indienden.”

“Het gemeentebestuur neemt elke interpellatie ernstig. En dat zullen we blijven doen door eerlijke antwoorden te geven op iedere interpellatie. 
We betreuren dat CD&V/WIJ een politiek spelletje opzet door te laten uitschijnen dat de vele acties er pas kwamen na de interpellatie.”

Enkele personeelsleden lieten ook al aan onze website hun ongenoegen uiten over het gedrag van de partij terwijl ze al weken bezig zijn met verschillende plannen uit te werken. Helaas kregen we van de partij geen reacties op onze gelezen vragen via Facebook.