OPEN VLD: “Bouwproject Pater Domstraat principieel al goedgekeurd”

OPEN VLD: “Bouwproject Pater Domstraat principieel al goedgekeurd”

BROECHEM – Op de hoek van de Pater Domstraat en het Streep is bouwpromotor Retrabouw van plan om een residentiële nieuwbouw project te lanceren. Woensdagavond werden de plannen voorgesteld in het Gildenhuis. Open VLD reageert alvast via hun website op de plannen.

“Op het schepencollege van 11 april 2019 ging het schepencollege (N-VA en Groen!) principieel akkoord met de bouw van 38 nieuwe meersgezinswoningen op de hoek van het Streep en de Pater Domstraat. Na de goedkeuring van de 29 appartementen tussen de Lostraat en de Voetweg begin dit jaar, keuren ze hiermee weer een grootschalig nieuwbouwproject goed in het centrum van Broechem,” reageert Open VLD op hun website.

Geen verkiezingsbeloften
“Hiermee gaan ze dan ook regelrecht in tegen een van hun grootste verkiezingsbeloften. In het N-VA programma citeren we immers letterlijk: “Verdichting moet altijd maatwerk zijn, op maat van de gemeenten en de bebouwde omgeving.” In het programma van Groen klonk het: “Bouwprojecten op maat van de buurt en niet op maat van de projectontwikkelaar. Mobiliteitsanalyse en flankerende maatregelen zijn onmisbaar bij grotere projecten”.” reageert de partij op scherp.

“Wij hebben dit vorig jaar geweigerd”
“De bouwaanvraag werd vorig jaar al een keer voorgelegd aan het schepencollege (Open Vld en CD&V/Wij Ranst), maar werd toen door ons geweigerd. Wij konden ons toen wel vinden in de nieuwbouw van enkele eensgezinswoningen op deze plaats,” zegt de partij.

“De 38 meersgezinswoningen, opgedeeld in verschillende gebouwen op de hoek van het Streep en de Pater Domstraat, waren en zijn voor ons echter duidelijk een brug te ver. We betreuren dan ook dat deze bouwaanvraag nu door Groen en N-VA wel worden goedgekeurd.”

Tot slot publiceert de partij nog de collegebeslissingen van het vorige en het huidige bestuur. Je kan het hele bericht hier lezen.