Open Vld Ranst: “Nog steeds geen verkiezingsbeloftes waargemaakt”

Open Vld Ranst: “Nog steeds geen verkiezingsbeloftes waargemaakt”

RANST – Open Vld Ranst maakte ook een verslag op van de gemeenteraad van afgelopen maandag. Ook hierin blijft de partij kritisch in de oppositie. Bekijk hieronder het verslag.

Ook de blauwe partij is het, zoals CD&V/Wij Ranst niet eens met de overstap naar Fluvius Antwerpen in plaats van verder samen te werken met Iveka. “Volgens burgemeester De Ryck zou alles voor de gemeente hetzelfde blijven en zouden ook de burgers zich geen zorgen hoeven te maken over het verhogen van de tarieven want dit zou niet (lees: toch niet voor 2021) gebeuren.,” schrijft de partij.

“We waren dan ook verwonderd dat burgemeester De Ryck alsnog bleef aandringen op de stemming van dit punt. Gelukkig werd hij tijdig teruggefloten door schepen Luc Redig (Groen Ranst) en werd dit agendapunt toch uitgesteld naar de volgende gemeenteraad en zullen de raadsleden in tussentijd grondig geïnformeerd worden,” klinkt het.

“Gemeenteraad binnen 2 jaar toch naar gemeentemagazijnen”
“Verder werd ook de verhuis van de gemeenteraad van het kasteel Vrieselhof naar de polyvalente zaal van Den Boomgaard goedgekeurd. Open Vld wees op het feit dat binnen 1 à 2 jaar de gemeenteraad hoe dan ook zou verhuizen naar de locatie van de nieuwe gemeentelijke magazijnen en stelde zich de vraag of het eigenlijk wel opportuun is om nu nog eerst te verhuizen om dit binnen afzienbare tijd opnieuw te moeten doen.”

Verkiezingsbelofte niet waar gemaakt
“Tot slot dienden de Open Vld raadsleden vast te stellen dat ons huidig gemeentebestuur – in tegenstelling tot hun eigen verkiezingsbeloften – er dan toch voor opteert om de bomen in de Van den Nestlaan te rooien in functie van de aldaar geplande weg- en rioleringswerken.”

“Schepen Redig beweerde dat hiernaar bijkomend onderzoek werd gedaan en dat het huidige gemeentebestuur dan ook zelf tot het besluit was gekomen dat de bomen gerooid dienen te worden. Wat dit bijkomend onderzoek – naar aanleiding waarvan men zijn eigen verkiezingsbelofte overboord gooit – dan precies mag inhouden, is momenteel een raadsel. Het enige dat nu toch verandert aan het ontwerp van het fietspad is dat de riooldeksels nu in het midden van het fietspad geplaatst zullen worden in plaats van ernaast, wat uiteraard te betreuren is.”

Bekijk hier het volledige verslag van de partij Open Vld.