Open VLD stelt vraag over wijzigingen in onderwijslandschap Ranst

Open VLD stelt vraag over wijzigingen in onderwijslandschap Ranst

RANST – Op de gemeenteraad aanstaande maandag wil de oppositiepartij Open VLD een vraag stellen. Sinds januari is er beslist om in september 2020 een kleuterschool te starten in de deelgemeente Broechem.

De interpellatie van Bart Goris en Hilde Goris  (Open VLD) hebben naar aanleiding van de recente wijzigingen in het onderwijslandschap in onze gemeente enkele vragen en opmerkingen. Ze uiten hun bezorgdheid hierover als laatste punt op de gemeenteraad.

Opvallend detail: de vrouw van Bart Goris en Hilde Goris zelf werken beiden in het Annuncia-Instituut. En bovendien verlieten de beide de gemeenteraadszitting van 20 januari 2020 tijdens punt 10 toen het ging over de nieuwe kleuterschool in Broechem.

Herbeluister dit op DEZE LINK vanaf 0:41 wat zowel Schepen Annelies Creten (Groen), Christel Engelen (Vlaams Belang) hierover hadden te zeggen. Ook Bart Goris (Open VLD), Hilde Goris (Open VLD) en vroeger schepen Tine Muyshondt (CD&V) reageerden toen. “Ik denk dat iedereen weet hoe ik denk over de versnippering in ons onderwijs,” zei Hilde Goris. Ook vorige burgemeester Lode Hofmans (onafhankelijk) is zeer kritisch over deze beslissing.

Het vorige bestuur regelde ook al een kleuterschool in deelgemeente Oelegem en Ranst omdat er veel vraag was.

Bekijk hier de hele agenda van maandag 17 februari.

Ook gemeentelijke kleuterschool voor Broechem

Ook gemeentelijke kleuterschool in Oelegem

GLS De Knipoog mag starten met kleuterschool