OPINIE. Beheerders Ge Ze van Broechem gaan politiek nieuws delen

OPINIE. Beheerders Ge Ze van Broechem gaan politiek nieuws delen

OPINIE – Op de Facebookpagina “Ge Ze Van Broechem als..” stond er afgelopen week een opmerkelijk bericht. De groep gaat neutraal blijven en de burgers voldoende informeren. Het gene we proberen met Regioranst.be. Iedere partij mag ons persberichten bezorgen, mag ons info doorspelen. Maar slechts enkelen doen dit of willen dit doen.

10 vragen aan … goed onthaald
Toen onze oproep 10 vragen aan… werd gedaan was burgemeester Lode Hofmans één van de eerste die reageerde. Na 10 dagen stuurden we een reminder naar de overgebleven gemeenteraadsleden met de namen die wel al hadden gereageerd. Op 1 dag kregen we meteen reactie en zelfs de woorden van Roel Vermeersch: “bedankt voor dit fijne initiatief”.

De informatie van 10 vragen werden niet gecensureerd, zelfs de partij N-VA wenste niet apart te reageren, maar wel met 1 berichtgeving vanuit de partij. Iedere partij werd wekelijks op onze website aan het woord gelaten.

Dat ik, als schrijver, ook wel eens een opiniestuk durf schrijven, zal me niet tegenhouden om kritisch te blijven schrijven. Kritisch te zijn. Bovendien krijgt ELKE partij van mij tot de dag van de verkiezingen de mogelijkheid om me te blijven overtuigen om voor hen te kiezen. Bovendien wissel ik graag wel eens van stemkleur en zijn sommige standpunten bij verschillende partijen misschien hetgeen me overhalen om te stemmen.

Maar dan over naar de nieuwe beheerders van de neutrale pagina “Ge ze van Broechem als…” Sven Verbruggen postte onderstaande info:

Beste leden,

In dit druk verkiezingsjaar zal ieder van ons door de partijen overspoeld worden door propaganda om U te overtuigen om voor hen te kiezen.
Wij, als groep/pagina, wensen hierin neutraal te blijven maar doch ook de burgers voldoende informeren.
Om deze reden zullen wij de programma’s opvragen bij alle actieve partijen in Groot-Ranst en deze online plaatsen als document voor onze geïnteresseerde leden.

Reacties hierop zullen niet geplaatst kunnen worden , andere posts hierover zullen ook verwijderd worden.

Wij wensen een gezellig forum te blijven waar mensen elkaar kunnen informeren en/of hulp kunnen vragen/bieden.
Het is absoluut niet de bedoeling om er een discussieforum van te maken (wat spijtig genoeg soms al wel eens gebeurd is).

Bedankt voor uw begrip en nog veel plezier in deze groep!

Jill Van Dyck, Sven Verbruggen & Bart Goris

Laten we dan even doorprikken dat Bart Goris lid is van Open VLD Ranst. Hij is zelfs te zien op de website als partijbestuurder. Sven Verbruggen is de zoon van politieker Dirk Verbruggen, en die is dan weer van de partij CD&V WijRanst.

Dan durf ik gerust in het openbaar afvragen of je wel neutraal nieuws kan en wil brengen en dat reacties niet mogen geplaatst worden en andere posts hierover verwijderd zullen worden. Dat heet dus censuur. Graag laat ik ook weten dat ik steeds reacties plaats en dus iedereen wederwoord geef, zoals hier. Maar dat werd intussen weer van het web gehaald.