OPINIE. Fietsstraat in Mollentstraat nog niet wettelijk in orde

OPINIE. Fietsstraat in Mollentstraat nog niet wettelijk in orde

OPINIE – Sinds begin januari staan er in de Mollentstraat de borden F111 en F113, wat wil zeggen dat de straat een fietsstraat is. In een fietsstraat mag je maar 30 km per uur rijden en mag je als autobestuurder de fietsers niet voorbijsteken, ook al is er plek.

Anderhalf maand na de lancering van de borden, en nadat twee buurtbewoners in januari al meegaven aan de schepen voor verkeersveiligheid Tine Muyshondt (CD&V) is de straat wettelijk nog niet in orde. In het midden van de straat staan er namelijk nog verkeersborden met de vermelding dat je vanaf daar 50 km/u mag rijden.

“We zullen dit probleem eens bekijken op de verkeerscommissie in februari,” reageerde Muyshondt.

Begin Mollentstraat met kruispunt Steenweg op’t fort is er een aanduiding fietsstraat, maar eenmaal je het eerste stukje voorbijrijdt, zal je merken dat er ter hoogte van Nauwelaershoeve een bord einde zone 50 en begin zone 50 staat. Dus wettelijk vervalt daar de fietsstraat en mag je weer sneller rijden.

Omgekeerd is dit ook hetzelfde probleem, als men van de Beemdenstraat de Mollentstraat indraait, kan zie je eerst de melding van zone 30/fietstraat. Maar kom je weer aan Nauwelaershoeve dan mag je weer 50 rijden.

Dit wil zeggen dat er aan de ene kant auto’s 30 per uur rijden, de andere kant 50 per uur en daartussen nog de vele schoolgaande fietsers richting Nijlen of Lier.

 

 

Hopelijk komt er snel een simpele oplossing, zoals bijvoorbeeld een vuilzak over de foutieve verkeersborden?