OPINIE. Heel wat mensen verrast door onverwachte wegenwerken

OPINIE. Heel wat mensen verrast door onverwachte wegenwerken

BROECHEM – Vanmorgen keken we eens uit nieuwsgierigheid op de pagina van de wegenwerken van de gemeentelijke website van Ranst. Toen ontdekten we dat er vanaf deze morgen werken waren gepland tot 20 oktober in de Broechemsesteenweg ter hoogte van de Kruidenwijk.

Tijdig communiceren van wegenwerken is een prioriteit in deze tijden van drukke verkeerswegen die vastlopen, sluiproutes die worden gecreëerd, maar vermeden konden worden. De gemeente Ranst heeft in de zomervakantie een bevraging gedaan bij hun burgers van hoe men beter zou kunnen informeren via de sociale media. Een twitterpagina werd reeds aangemaakt maar met de vermelding dat men maar tussen de werkuren gemeentediensten beter kan contacteren per telefoon. Tot zover het gebruik van Twitter.

Na de zomer werd de uitslag van hun bevraging gepubliceerd in de Ranst Info.  Daaruit bleek dat de Ranstenaren vooral info willen over evenementen en wegenwerken en dit vooral op Facebook. Vandaag zijn we oktober en er is nog geen pagina te bespeuren. Ook het inzetten van de eigen website is ondermaats, nieuws wordt pas topic gemaakt op de homepage wanneer we dit publiceren bv. op Regioranst.be.

We stelden vandaag per mail de vraag naar de schepen van Openbare werken en de communicatiedienst, maar zonder resultaat…

De reacties van verschillende burgers zijn dan ook opvallend te noemen: