OPINIE. REGIORANST.be blijft bestaan!

OPINIE. REGIORANST.be blijft bestaan!

BROECHEM/RANST/OELEGEM/EMBLEM – Beste bewoners uit Ranst of deelgemeenten, beste bewoners uit de buurtgemeenten, beste lezers van onze website.

Na toch wel enkele bewogen dagen trok ik de stekker er enkele dagen uit. Voor mezelf, voor mijn gezin en om even te bezinnen, maar ook even om te bekijken of het nog wel nuttig is om door te gaan met dit privé-initiatief. Na klachten en terechtwijzingen van de gemeentesecretaris, diensthoofden en politiekers die me anoniem belden, een anonieme tweet in de wereld stuurden, … heb ik toch besloten om door te gaan. Het eerste jaar hadden we bijna 40 000 bezoekers, het afgelopen jaar ging de bezoekersteller boven de 100 000 bezoekers. De berichten halen telkens minstens 400 unieke lezers, sommigen zelfs tot 3000 unieke lezers.

Daarom: bedankt aan alle lezers in de afgelopen 2 jaar!

De focus lag misschien wel op de fouten van wie dan ook. Uiteraard schrijf ik ook eens iets fout, niet correct. Maar als iemand me erop wees, werd deze zo snel mogelijk aangepast. De laatste weken deed ik eerst een “melding” via het E-loket, meer dan een dag later was dit nog niet aangepast, dan publiceer ik dat. Het straffe nog aan toe was dat er zelfs door verschillende partijleden van de politieke meerderheid, van partijen waar ik de naam niet ga noemen, werden toegezonden om me er op attent te maken dat er op de gemeentelijke website fouten waren geplaatst. Uiteraard is dit de omgekeerde wereld.

Meningen mogen er zijn, daarom zullen er in de toekomst meer opiniestukken zijn, mijn eigen mening, zoals je deze ook op VRT NWS kan terugvinden. Meningen van niet-journalisten, van burgers die een mening hebben over een bepaald onderwerp. Als dit bij de VRT kan, waarom niet gewoon op een website die volledig op eigen financiën draait, zonder reclame, zonder sponsors.

Je begint aan jezelf te twijfelen, waarom doe je dit, waarom eigenlijk? Broechem Bruist/Regioranst.be is nooit ontstaan of willen uitgroeien tot het bashen van weet ik veel wie.

Sommige reacties die ik afgelopen dagen kreeg doorgestuurd zoals: ‘je zal mij en vele anderen blij maken’ op het feit dat ik ermee ging stoppen kwamen hard aan. Maar gelukkig kreeg ik ook te horen dat het evenwicht op het goed nieuws, op evenementen op activiteiten hoger lag dan aan de al dan niet politieke artikels en meningstukken.

In het verleden maakte ik bijvoorbeeld een artikel over HOPLR, dat trouwens met amper 150 leden in Ranst en 250 in Broechem nog steeds niet van grond is gekomen. Ik kreeg reacties van politie, van schepenen en zelfs van de baas van HOPLR. Eerst stond erin dat dit niet ok was, dat HOPLR wel ok is en dan tot slot de vaststelling dat ik de ‘ideale persoon zou zijn om Hoplr te trekken’. Kortom jezelf als bedrijf tegenspreken. Daar kwam toen ook fel reactie op.

Toen ik eens een artikel schreef met daarin namen van medewerkers, waar ik per mail om een reactie vroeg, dan moest ik meteen deze ‘communicatie’ verwijderen. Het recht van vrije meningsuiting is ver zoek uiteraard. Kort nog: Regioranst.be is als hobby, er is geen link met kranten, geen link met pers. Het is een website waar ik graag de burger informeer. Elke partij krijgt van mij evenveel aandacht. Elke partij mag en kan reageren op artikels zowel op Facebook of per mail. Ik zal elke reactie ook met plezier publiceren. Ik trek voor geen elke partij aan een touwtje. Ik zou hetzelfde doen als bv. partij Z en A in de meerderheid zaten.

Ik wens elke lezer, elke inwoner uit Ranst een zalig en vooral veilig eindejaar. Dat iedereen ook in 2018 zijn eigen mening mag en kan uitspuien, noteren en delen met de wereld. Vrienden zijn met iedereen kan niet, maar correcte politiek is er nodig, in heel ons dorp, heel onze wereld.

Fijn en vooral een gezond 2018!