Origineel op trot met je bubbel met nieuwe Vakantiegids Kempen

Origineel op trot met je bubbel met nieuwe Vakantiegids Kempen

REGIO – Uitjes waaraan je jaren later nog met de glimlach terugdenkt? De gloednieuwe Vakantiegids Kempen staat er bol van. Van stoere familiewandelingen tot boho kampeerweekend. Topnatuur en verrassende logeerplekken. Plus een heleboel hartverwarmende kleine gelukjes…
Ga met je bubbel herinneringen maken in de Kempen!

Familietrip, bijbabbelen met vriendinnen, huwelijksverjaardag of weekendje zonder de bengels? Kies voor de Kempen. Je beleeft er met je vertrouwde bubbel een allesbehalve doordeweekse vakantie.

Een tien voor sfeer en beleving
In de Kempen gaat alles er net dat tikkeltje spannender aan toe. Kamperen doe je in een indianentent, knusse cocon, ecovriendelijke boomhut of retro foorwagen. Je picknick start pas als je eerst een code kraakt. In de musea moet je zelf de handen uit de mouwen steken. En bij kinderwandelingen hoort één regel: vuil maken mag!

Scooter, kajak, spoorfiets of alpaca om de Kempen te verkennen? Viermaal check! Je leert er ook opnieuw tijd uittrekken voor simpele dingen. Zoals bessen of een boeketje akkerbloemen plukken. Smullen van de lekkerste ‘boerderijsjes’. Samen bij de vuurschaal plannen smeden voor de volgende dag. Of sterren tellen vanuit je hottub.

Kempen bucketlist
Klassiekers als Lier, Kalmthoutse Heide of Kempense Meren blijven ook anno 2021 moeiteloos boeien. Met onder meer een partijtje peddelsurfen door de binnenstad, een Instagrammoment bovenop uitkijktoren De Stapper en Stoertoer, een belevingspad voor kleine durfallen.
Tegelijk kreeg de regio er nieuwe toppers bij waaronder Robotland, het Grave Ravenpad en de Kempenroute, een ‘best of’ fietstrip langs iconische landschappen.

Stof te over voor onvergetelijke vakanties, concludeert gedeputeerde voor “Logeren in een boerderij, gasterij, glampingtent, kampeertoren, luxueuze B&B of toch liever dat all-in fiets- of wandelarrangement? Jij kiest! Pak je koffer en ga herinneringen maken in de Kempen. Nog een laatste tip: achteraan in de Vakantiegids zit de ‘Kempen bucketlist’. Om één voor één af te vinken,” zegt Jan De Haes.

Je vraagt je Vakantiegids Kempen online aan op www.kempen.be.

De Vakantiegids Kempen ligt gratis voor je klaar bij de toeristische infokantoren in de Kempen.