Parlementslid Björn Rzoska fietst met Groen voorbij zwarte punten

Parlementslid Björn Rzoska fietst met Groen voorbij zwarte punten

VERKIEZINGEN 2018 – Vanmiddag (dinsdag) fietste Vlaams parlementslid Björn Rzoska samen met een delegatie van Groen Ranst door de gemeente langs de twee zwarte punten.

“Het kruispunt Kromstraat-Kastanjelaan zit in de planningsfase en wordt, na jaren wachten, verkeersveiliger,” vertelt gemeenteraadslid Kurt De Belder. “Het gemeentebestuur weigert echter mee te werken aan een oplossing voor het tweede zwarte punt aan de N14 Oostmalsesteenweg, Mollentstraat en Nijlensesteenweg.”

Twee overtredingen tijdens persmoment
“Agentschap Wegen en Verkeer stelde reeds een structurele én snelle maatregel voor om dit zwarte punt aan te pakken,” zegt De Belder. “In het verleden werd reeds zelf door het bestuur de oplossing aangereikt, maar na enkele persoonlijke belangen binnen het schepencollege werd er beslist om de knip enkele jaren geleden toch niet te doen.”

Opvallend was dat tijdens het persmoment en de actie aan het kruispunt op minder dan een half uur tijd twee wagens passeerden en in overtreding gingen. “Je moet aan dit punt verplicht rechtsaf richting Emblem rijden. Tijdens het moment met de pers reed er een wagen rechtdoor richting Nijlen en sloeg er zelfs een wagen linksaf richting Zandhoven. Je mag hier niet aan denken als er fietsers de baan kruisen en gegrepen worden door een wagen.”