Nieuwe vorm van phishingmails opgedoken

Nieuwe vorm van phishingmails opgedoken

REGIO – Er is een nieuwe vorm van phishingmails opgedoken. Je krijgt een mail van de politie met als titel ‘Herinnering eerste aanmaning voorkom een tweede verhoging’. Uiteraard zijn deze mails vals en je moet deze vooral negeren.

“Dit is inderdaad weer een poging om mensen te misleiden en hen op te lichten,” reageert Didier Billiet van de lokale politiezone Zara. “Meestal is dit te merken aan het mailadres van de afzender in dit geval federalepolitie@hsruhaw.com.  Het gedeelte achter het “@” laat meestal vermoeden dat de afzender niet de correcte dienst betreft.”

Snel verwijderen
Wij kunnen de mensen enkel aanraden om dergelijke mails  niet te beantwoorden, nooit op bepaalde links te klikken en zeker nooit ook maar enig bedrag te betalen.  De mail kan dan ook het best zo spoedig mogelijk verwijderd worden uit de mailbox maar eveneens uit de map verwijderde mails,” vertelt de politie.

Indien je toch twijfelt, kan je best contact nemen met de dienst of instelling van waar de mail afkomstig zou zijn.  Juiste contactgegevens zijn meestal wel terug te vinden via het internet. Enkel in geval de ontvanger toch nadeel zou hebben is het aangewezen klacht in te dienen bij de politie.

Meer info kan je ook hier terugvinden: http://www.lokalepolitie.be/5415/preventie/134-internetcriminaliteit/1285-phishing.html