Primeur voor provincie Antwerpen: Bezoek Federal Truck in Lier

Primeur voor provincie Antwerpen: Bezoek Federal Truck in Lier

LIER – Op zaterdag 9 april 2016 komt de Federal Truck voor de allereerste keer naar Lier. Dit is een primeur voor de provincie Antwerpen. Het bezoek van de Federal Truck kadert in anti-inbraakpreventie. De truck zelf zal op de Grote Markt staan ( zaterdagmarkt ), tegenover ‘Het groenhuis’.

Federal Truck
De overheid startte een nieuw initiatief met als doel de burgers te informeren. De truck zal gedurende één jaar door België rijden en verschillende steden bezoeken. Hasselt, Genk, Middelkerke, Leuven, Lier en Brussel zullen de truck verwelkomen. De vrachtwagen is digitaal, informatief en interactief ingericht. De truck werd al eerder gebruikt voor orgaandonorschap meer in de aandacht te brengen.

Bezoek aan Lier
Het thema dat in Lier centraal zal staan, is anti-inbraakpreventie. De bedoeling is om burgers te informeren over wat ze zelf kunnen doen om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Een aantal wijkagenten van de lokale politie van Lier zullen daarbovenop ook persoonlijk advies en tips geven. Via didactisch materiaal, tonen ze je hoe je je woning het best kan beveiligen. Verder kunnen er ook vragen gesteld worden zoals bijvoorbeeld “Welke sloten hebben een goede kwaliteit en bieden een goede inbraakbescherming?”. Later kan men ook nog een leuke foto nemen als souvenir en worden er gadgets uitgedeeld. De bus zal staan op de zaterdagmarkt ( vanaf +- 07:00u tot +- 14:00u ).