Proefopstelling Schildesteenweg gewijzigd

Proefopstelling Schildesteenweg gewijzigd

OELEGEM – Onlangs werd de voorrangsregeling op het kruispunt van de Schildesteenweg met de Vincent Goossenslaan aangepast. “Het doel van deze ingreep was de verkeersstroom van en naar Schilde vlotter te laten verlopen,” zegt het gemeentebestuur.

Oelegem moet verkeersluwer
“Maar de praktijk wijst uit dat er geen veilige manier is om het kruispunt voorlopig in te richten met een aanpassing van de voorrangsregel. Ook niet met lichten.”

“Daarom gaan we terug naar de vorige situatie: het verkeer komende van de Vincent Goossenslaan moet voorrang verlenen aan alle verkeer op de Schildesteenweg.”

“Het blijft echter ons doel verkeer dat niet in Oelegem zelf moet zijn, zoveel mogelijk te ontmoedigen. We gaan dus blijven meten, maar laten toch even de mensen wennen aan de situatie. Aan de andere kant houden we nu al rekening met de opmerkingen van bewoners en gebruikers.”

“Belangrijk om mee te geven is dat het hier en bij de andere gewijzigde verkeerssituaties (op andere locaties) om een tijdelijke proefopstelling gaat die nog geëvalueerd zal worden,” staat er te lezen op de gemeentelijke website.