Provinciale domeinen sluiten tot morgenmiddag voor de storm

Provinciale domeinen sluiten tot morgenmiddag voor de storm

REGIO – De Provinciale groendomeinen Antwerpen (Rivierenhof, Vrieselhof, Hof van Leysen, Kesselse Heide), Mechelen (Vrijbroekpark) en Kempen (Averegten, Prinsenpark, Hertberg, Hoge Mouw) zijn vanaf vannacht tot morgenmiddag 3 januari, gesloten voor bezoekers. Dat laat de Antwerpse Provincie weten.

Ook de bosrijke onderdelen van De Schorre blijven afgesloten. Om 11u evalueren de Domeinwachters de situatie. “De weerdiensten kondigen een stormachtige nacht aan die tegen de vroege ochtend (5u30) haar hoogtepunt bereikt. De eerste rukwinden rond 100 km/u van 2018 in onze provincie zullen dan een feit zijn,” deelt men mee in een persbericht.

Morgenmiddag nieuwe update
“In onze bossen en domeinen is het met zo’n windsnelheden niet veilig! Daarom roepen we op aan de alle bezoekers om de geplande wandel- of fietstochtjes uit te stellen tot na de middag. Morgen tussen 11u en 12u doen we een update over de eventuele maatregelen voor de rest van de dag. ”

Provinciedomeinen Zilvermeer en De Nekker doen geen algemene sluiting, maar roepen wel op om voorzichtig te zijn als je er naartoe moet.