Radio Frekwent mag terug op FM

Radio Frekwent mag terug op FM

REGIO – Gisteren, zaterdag 31 maart, heeft Vlaams Minister van Media Sven Gatz in een 2eerkenningsronde 7 lokale Radio’s erkend waaronder 2 in de provincie Antwerpen.

En 1 van die radio’s in het Antwerpse is de lokale Radio Frekwent voor de Zuidrand van Antwerpen geworden. “Voor ons na 36 jaar lang radio maken in soms er moeilijke omstandigheden,  is dit een bevestiging waarom we het harde en trouwe lokale radiowerk steeds zijn blijven volhouden,” zegt bezieler Steven Mostmans. “Het is ook een voldoening voor onze vrijwilligers die toen we op 31 december 2017 in een eerste erkenningsronde geen vergunning kregen toch hun radio, luisteraars en de zuidrandregio zijn trouw gebleven.”

“Sinds 1 januari waren we enkel nog te beluisteren via onze internetstream. Maar daar komt nu binnenkort opnieuw verandering in. Naast de internetstream komen we opnieuw terug voor bijna 9 jaar op onze oude FM frekwentie in de gemeente Hove via 105.1 FM voor de zuidrand van Antwerpen en we krijgen er nog een extra zender bij in de gemeente Aartselaar  op 106.5 FM als ondersteuning voor de Zuidrand en de schitterende Rupelregio.”