Radio Zuidrand organiseert lokaal alternatief voor boekenbeurs op 11 november

Radio Zuidrand organiseert lokaal alternatief voor boekenbeurs op 11 november

RADIO ZUIDRAND – Geen boekenbeurs dit jaar, een domper voor veel auteurs. Radio Zuidrand wil de lokale boekhandel een duwtje in de rug geven. Ze contacteerden enkele auteurs, die met spoed van hun stoffige zolderkamer kwamen, om samen het lokale literatuurfestival te organiseren.

Op 11 november tussen 11 en 15 uur stemmen inwoners van de Antwerpse Zuidrand en Rupelstreek hun radio best af op 105,1 en 106,5 FM. Deze lokale spelers uit de boekenwereld maken die dag hun intrede:

• Na een intro door schepen voor Cultuurbeleid Gerda Lambrecht uit Hove mag Boekhandel ‘De boekuil’ de spits afbijten. De winkel wordt sinds jaar en dag uitgebaat door twee sympathieke broers en is een gekende waarde in het Mortselse straatbeeld.

Marielou Uyttenhove debuteerde met de aangrijpende oorlogsroman ‘Gestolen jeugd’ waarin ze het liefdesverhaal van haar ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft. Ze is afkomstig uit Borsbeek.

Johnny Bollé komt uit Hoboken en publiceerde net zijn derde boek. Vorig jaar stond Johnny’s boek ‘Bloedmaan’ in de top 20 van het leesplatform van VRT. Zijn nieuwste thriller ‘Ze noemden me duivelskind’ verscheen recent.

Boechout mag een schrijfster én een illustrator aankondigen. Young adult auteur Marie-Christine Cools debuteerde in 2019. Met ‘De levensscepter’ schreef ze een sprookjesachtig fantasyverhaal voor jongeren. Tom Schoonooghe exposeerde in het Museum voor Schone Kunsten, maar evengoed is zijn werk internationaal gekend. Hij illustreerde al diverse boeken.

• Ook Young adult auteur Inge Sleegers uit Hove debuteerde in 2019 met ‘De kilte van een zomernacht’. Deze paranormale jeugdroman beschrijft een mooi verhaal over vriendschap en liefde, over de grenzen van de dood heen.

Marc Kerkhofs uit Edegem combineert het schrijven van romans met zijn bedrijf ‘Hostwriters’, dat hij samen met de Nederlandse Mili Van Veegh runt. Daar kunnen mensen terecht die hun levensverhaal willen laten schrijven of op zoek zijn naar redactie op hun manuscript. Verder schrijft hij zelf thrillers en romans. ‘Op een na de mooiste’ is de meeste recente.

Phillippe Desmet woont in het mooie Lier en schreef gedurende tien jaar als journalist voor Gazet van Antwerpen. Hij publiceerde de romans ‘Geen Mekka aan de stroom’ en ‘Memoires van een minnaar’.

Pieter Serrien is een bekende auteur uit Mortsel. Hij debuteerde in 2008 met ‘Tranen over Mortsel’, is intussen aan zijn achtste oorlogsroman toe en geeft regelmatig lezingen.

• ‘Antwerpen Leest’ is een gloednieuw leesplatform. Antwerpse lezers kunnen er leestips kwijt of delen er hun favoriete leesplekken. Verder vind je er allerlei interessante literaire activiteiten.

Met dit initiatief wil Radio Zuidrand lokale en minder bekende auteurs een forum geven, zeker in deze moeilijke coronatijden. En natuurlijk boekenliefhebbers laten kennismaken met boeken om de hoek.

Luisteren kan wereldwijd via www.radiozuidrand.be of op de startpagina van www.regioranst.be.