Ranstse schrijver rekent af met verleden in zevende boek

Ranstse schrijver rekent af met verleden in zevende boek

RANST/LIER – Na “Moord op de scheidsrechter”, een verhaal dat zich situeerde rond het voetbal (met onder meer de ploeg van SK Lierse) en de bankwereld, “Adellijke intriges” waarin de ‘betere kringen’ van Lier en omgeving de hoofdrol opeisen, “Een drug te ver” waar de drugswereld alle aandacht naar zich toetrekt, “Losgeld voor een kind”, waarin de ontvoering van een kind alle aandacht opeist en “Moord aan de balie” waarin advocaten en rechters aan de balie de hoofdrol spelen en “Chantage in het schepencollege” waar het de schepencolleges van Lier en Ranst zijn die de hoofdrol spelen in het verhaal, zijn het nu de eigen ervaringen met werken in een groot bedrijf die Ludo van zich afgeschreven heeft in “Afrekening in het bedrijf”.

“Dit boek is echt een persoonlijke afrekening met het bedrijf waar ik zelf ontslag heb genomen om met vervroegd pensioen te gaan,” zegt de schrijver Ludo Geluykens. “Ik had onder andere vastgesteld dat mijn telefoon afgeluisterd werd. Als veiligheidsmanager en vertrouwenspersoon voor het bedrijf kon ik dat niet laten passeren. Daarbij kwamen ook nog de pesterijen en de onderlinge afrekeningen tussen de managers,” vertelt Ludo. “Als je ziet wat er allemaal in een groot bedrijf achter de schermen gebeurt, dan is dat echt wel frustrerend. Daarom heb ik alle frustraties dan ook nu van me afgeschreven en voel nu ook de opluchting met het resultaat van dit boek.”

“Het boek speelt zich deze keer af in het transportbedrijf WWT (WorldWide Transport). Het bedrijf organiseert elk jaar managementdagen waarop de managers van alle landen bijeenkomen om de strategie van het bedrijf voor de toekomst te bespreken. De Belgische afdeling van WWT was door de hoofdzetel in Amsterdam aangeduid om deze bijeenkomst te organiseren in Sunparks, De Haan. Zoals wel meer gebeurt wordt de meeting gevolgd door een uitbundig feestje. Dit keer loopt het echter uit de hand en op zaterdagavond wordt Magda Vossen uit Lier vermoord teruggevonden in haar auto op een parking in Zandhoven. Magda is de secretaresse van Ivan Raeymaekers, de General Manager van WWT. Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul De Winter moeten op zoek naar de moordenaar en belanden in een bedrijfsomgeving waar ze van de ene verbazing in de andere vallen. Het blijkt heel moeilijk om binnen het transportbedrijf de waarheid te achterhalen.”

Je kan de auteur ook boeken voor een rondleiding door Lier, Ludo toont belangrijke locaties uit zijn politiethrillers. Dankzij de wandeling ontdek je plaatsen waar commissaris Somers en hoofdinspecteur De Winter onderzoek hebben gedaan naar moorden, ontvoering en chantage. Tijdens de verkenningstocht achterhaal je literaire info over de misdaadromans die zich in Lier afspelen. Bij de mooie plekjes in de stad geeft Ludo ook wat historische achtergrondinformatie.

Voorstelling van het boek is op 9 maart 2016 om 19 uur. Bibliotheek Emblem (Ranst), Dorpstraat 14, Emblem. Komst bevestigen op ludogeluykens@skynet.be. www.ludogeluykens.be