RECENSIE. ***/5 – Pastoor Van Vremd in Vremde

RECENSIE. ***/5 – Pastoor Van Vremd in Vremde

RECENSIE – Op een doordeweekse avond hebben we beslist om met twee eens te gaan eten en proeven in de Pastoor van Vremd. Midden in het centrum van deze deelgemeente van Boechout staat er een prachtig pand. Benieuwd naar wat men te bieden heeft.

De zaak heeft achteraan ook een terras en een speeltuin, dus we dachten om dit in de toekomst wel eens met onze kinderen te bezoeken.

Al snel kwam er een dienster vragen wat we wilden als aperitief. Een Gin-tonic en een cola gaven we meteen door. Opvallend was dat er eigenlijk niet veel volk zat in het restaurant en dat de tafeltjes voor 2 personen wel heel dicht bij een ander koppel stond, waar we heel het gesprek van konden volgen.

De bar is aan de andere kant van de gang, maar we merkten wel op dat de dienster vaak genoeg langskwam om te kijken of er nog iets nodig was. Een voorgerecht als kaas- en garnaalkroketten volgden. Een klassieker, maar hier kan je meestal wel proeven hoe de keuken gesteld is. Geen hoogvlieger, maar zeker ook geen afknapper. Ideale starter dus.

Als hoofdgerecht kozen we voor een vol-au-vent en de coquille met scampi. Alles was fijn verzorgd en lekker. Daarna nog een kleine koffie om af te sluiten, maar dan is het altijd een moment dat je moet wachten op de rekening. Gelukkig kwam de dienster net weer langs en konden we afrekenen.

Geen idee of we hier nog eens naartoe gaan, het was zeker niet slecht, maar we hadden niet het gevoel dat we hier volgende maand nog eens snel gingen staan. Lag het aan het feit dat er geen hoogvliegers waren? Aan de aankleding? We hebben al andere ervaringen gehad waar je echt het gevoel had dat je kon genieten van een gezellige avond. We geven het misschien nog wel eens een kans… .

Pastoor van Vremd
www.pastoorvanvremd.be.