RECENSIE. *****/5 – Rooftop in Massenhoven

RECENSIE. *****/5 – Rooftop in Massenhoven

RECENSIE – Een restaurant boven een interieurzaak. Wat? En dat is ’s avonds ook open? Dat dachten we toen we dit hoorden. Dat moeten we eens proberen. Lees onze ervaringen hieronder.

Een doordeweekse dinsdagavond, regenachtig en een koude winteravond. Zonder reservatie naar Massenhoven gereden, want op een dinsdag zal dit wel meevallen.

Het was net voor sluitingstijd van Topinterieur, de interieurzaak waar Rooftop zich bovenaan bevindt. Het was even zoeken. Drukken op de liftknop, wat trouwens ’s avonds de enigste weg naar boven is, duurde wel lang. Daarom kozen we rechtdoor om de andere lift te proberen, waar ook het bordje stond ‘naar rooftop’. Maar meteen kwam er een dame van de winkel naar ons en zeer vriendelijk vroeg of we bij het restaurant moesten zijn, want de winkel ging sluiten. Normaal is het dus de eerste lift die je moet gebruiken, maar het was geen probleem dus gingen we met de winkellift naar boven.

Blijkt er bovenaan nog eens een grote binnenspeeltuin te zijn voor kinderen. Dan even zoeken waar we ons moesten aanmelden, want we hadden tenslotte niet gereserveerd en voor 2 personen ging er nog wel een plekje zijn.

Oef gelukkig inderdaad nog een plekje. We mochten kiezen aan het raam of ergens in het midden. Aan het raam met zicht op een gezellig terras (zelfs in het donker) leek ons ideaal. Toch al snel kwam er een ober langs om te zeggen dat deze bezet waren. Moet gezegd worden: de manier waarop was zo vriendelijk dat we er niets uit maakten, zeker niet als je zonder reservatie binnenkomt.

We hadden geen grote honger, maar wel zin om wat te praten dus kozen we voor een tapasbordje met serranoham. Je kon ook een lokale Gin kiezen uit Zandhoven, uiteraard namen we deze om de lokale ‘specialiteit’ uit te proberen. De ober gaf trouwens de info mee wat de verschillen waren tussen de verschillende Gin’s. De lokale Gin had een smaak met een vleugje kaneel. Inderdaad hij had gelijk.

Het bordje ham was rijkelijk gevuld en ideaal voor 2 personen, 9,90 euro. Daarbij lagen nog enkele olijfjes. De ham was vrij dik gesneden, dit mocht misschien iets dunner, maar het smaakte alvast als afwachting van het hoofdgerecht.

Een vol-au-vent van hoevekip en een steak tartaar. Frietjes lieten we achterwegen en we kozen voor kroketjes. Op de kaart stonden verse frietjes en kroketten inbegrepen. Wel ik raad vanaf nu iedereen aan om daar de kroketten te nemen. Ze waren vers, lekker en niet zwaar en smaakten naar meer.

De vol-au-vent… de hoevekip, je proeft dat niet zomaar een samenraapsel is en dat de smaken echt overheersen. Ook de steak tartaar was subliem geserveerd.

Een zeer vriendelijke bediening en we hadden toch het gevoel dat het vooruit ging en tijd voldoende tussen was. Het toilet was wel de hele andere kant van de zaal, maar dat is een detail.

We komen hier zeker terug en zullen dit zeker aanraden bij iedereen die we kennen.

www.rooftop.top