Reservelijst leerkrachten kleuteronderwijs en 65-jarigen voor vaccinatie Covid-19

Reservelijst leerkrachten kleuteronderwijs en 65-jarigen voor vaccinatie Covid-19

LIER – Om te voorkomen dat het vaccinatiecentrum in Lier COVID19-vaccins moeten weggooien, komt er een overzicht van 65+’ers die kunnen worden opgebeld om snel in het vaccinatiecentrum te zijn voor vaccinatie.

Omdat het men op het laatste moment (de dag zelf) de geregistreerde 65+’er opbelt, houd je best rekening met enkele aandachtspunten. Deze kan u hier terugvinden.

Sinds gisteren kunnen ook Leerkrachten kleuteronderwijs en begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang op een reservelijst komen.

Zij werden recent toegevoegd aan de lijst met essentiële beroepen. Dat betekent dat zij zich ook kunnen registreren op de reservelijst voor personen met een essentieel beroep. Indien er onverwacht een vaccinatiemoment vrij komt, belt het callcenter personen van deze lijst op met de vraag of zij snel ter plaatse kunnen komen om zich te laten vaccineren. Deze lijst is er enkel voor inwoners van de vijf gemeenten uit de Eerstelijnszone (Lier, Nijlen, Berlaar, Duffel of Ranst)

Registratie op deze reservelijst geeft niet noodzakelijk garantie op het sneller ontvangen van een COVID-vaccin. Ook zonder registratie op de reservelijst ontvangt elke inwoner een uitnodiging tot vaccinatie volgens de volgorde die de Vlaamse overheid hanteert.