Resultaten van de gecoördineerde anti-inbraakactie in de regio

Resultaten van de gecoördineerde anti-inbraakactie in de regio

LIER/NIJLEN/BERLAAR/PUTTE/HEIST-OP-DEN-BERG – In de nacht van donderdag 27 oktober op vrijdag 28 oktober 2016 hebben de politiezones Lier, Berlaar-Nijlen, Heist en Bodukap een grootschalige anti-inbraakactie georganiseerd. Er werden controleposten opgesteld te Nijlen, Lier, Putte en Heist-op-den-Berg. Tijdens de actie werden er 94 voertuigen aan een zeer grondige controle onderworpen. De actie was in de eerste plaats gericht tegen inbrekers en rondtrekkende dadergroeperingen, maar er werd ook op andere gerechtelijke en verkeersinbreuken gecontroleerd.

De actie leverde volgende resultaten op:
Er werd één proces-verbaal opgemaakt voor namaak en piraterij. Eén bestuurder werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid namaakgoederen in het bezit, waaronder verschillende namaakhandtassen. De namaakgoederen werden in beslag genomen.

Er werd één lokaal geseind voertuig aangetroffen te Lier. Het betrof een voertuig die maar liefst 48 keer de ANPR-camera op de Grote Markt te Lier had genegeerd. De bestuurder kon geïdentificeerd worden.

Tijdens de actie werden er twee personen aangetroffen die geseind stonden in de politionele databanken. Er werd daarnaast ook nog één persoon aangetroffen die illegaal in ons land verbleef.

Er werd één proces-verbaal opgesteld voor het bezit van een verboden wapen.

De politiezones controleerden eveneens op het rijden onder invloed van alcohol en drugs.
Drie bestuurders bestuurden hun voertuig onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op last van het Parket van Antwerpen, afdeling Mechelen.
Er werden ook nog twee processen-verbaal opgesteld voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder kreeg een rijverbod van drie uren. De andere bestuurder kreeg een rijverbod van zes uren.

Volgende verkeersinbreuken werd ook nog vastgesteld tijdens de actie:
– Eén bestuurder werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.
– Er werden twee processen-verbaal opgesteld voor voertuigen waarvan de verzekeringen niet in orde waren. Eén van de betrokken voertuigen werd onmiddellijk in beslag genomen.
– De politie stelde ook nog één proces-verbaal op voor één jonge bestuurder die een verkeersinbreuk begin.

Tot slot leverde de actie de politie ook nog een heleboel informatie op die hopelijk in de toekomst kan leiden tot enkele opgeloste zaken.

De politiezones Lier, Berlaar-Nijlen, Heist en Bodukap blikken terug op een geslaagde samenwerking