Rookverbod op Broechemse jaarmarkt – 1 aprilgrap

Rookverbod op Broechemse jaarmarkt – 1 aprilgrap

BROECHEM – 1 APRILgrap – Het nieuwe jaarmarktcomité van Broechem heeft besloten om de jaarmarkt dit jaar rookvrij te houden. Na de wachtrijen in pretparken, een rookverbod op café’s heeft nu ook Broechem binnenkort een evenement in het openbaar waar je niet meer mag roken.

“Er zullen rookzones voorzien worden aan het begin en het einde van de markt. Hier voorzien we een tent met asbakken waar de bezoekers samen kunnen staan om te roken,” klinkt het bij het jaarmarktcomité. Het rookverbod is tijdelijk en enkel tijdens de markt van 9 tot 14 uur in de straten waar de kramen staan opgesteld.

Aantal rokers moet dalen
“We willen de bezoekers een aangename markt bieden en we krijgen de steun van gezondheidsminister Maggie De Block die onze actie ondersteund.” In april vorig jaar liet minister De Block nog weten dat ze ook het rookverbod steunt in auto’s met kinderen. (lees hier) De minister wil het aantal rokers tegen 2018 onder de 17 procent brengen. Het antirookplan werd enthousiast onthaald door Kom op tegen Kanker.

“Door deze maatregel kregen we afgelopen week enorm veel aanvragen binnen van markthandelaars die het volledig eens zijn met onze beslissing, vooral kramen met kleding zijn nu vragende partij voor een plek op onze jaarmarkt”.

“Ook de vraag om vissen te verkopen en bakharingen is ondertussen gestegen,” lacht het comité.

De jaarmarkt gaat door op zondag 10 september 2017 van 9 tot 14 uur. www.jaarmarktbroechem.be