Rukwinden kunnen voor gevaar zorgen bij vuurwerk

Rukwinden kunnen voor gevaar zorgen bij vuurwerk

RANST – Het vuurwerk in de stad Antwerpen zal wellicht worden afgelast door de voorspelde rukwinden. Heel wat Ranstenaren deden wellicht een aanvraag bij de burgemeester om zelf vuurwerk af te steken. Het KMI raadt dan ook af om morgen vuurwerk af te steken. Je kan al snel een brand veroorzaken door een vuurpijl die door de wind de verkeerde richting op gaat.

Ook de brandweermannen van Zone Rand roepen zelf op om vuurwerk door professionals te laten afsteken.

http://www.brandweerzonerand.be/content/knallen-jullie-ook-het-nieuwe-jaar-zonder-vuurwerk

Zondag trekt een regenzone langzaam vanaf het westen door ons land; over het oosten en deels in het centrum is het eerst nog relatief droog met eerder motregen. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen, vooral dan in het centrale deel van het land. Over het westen wordt het in de loop van de dag opnieuw droger. De maxima worden al ’s ochtends of in de loop van de voormiddag bereikt. Ze liggen tussen 8 en 11 graden in Hoog- en Midden-België en rond 13 graden in Laag-België. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tussen 70 en 80 km/u. Aan zee waait de wind krachtig tot mogelijk zeer krachtig met rukwinden tussen 80 en 90 km/u. In de loop van de namiddag neemt de windkracht wat af.
Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een actieve buienzone over ons land, met in het westen kans op onweer en in de Ardennen mogelijk winterse buien. In de loop van de nacht begint het ook opnieuw stevig te waaien.