Schoolfeest De Springplank wordt rouwmoment

Schoolfeest De Springplank wordt rouwmoment

BROECHEM – Triestig nieuws gisterenavond vanuit het asielcentrum in Broechem. Een 9-jarige jongen werd na een zoektocht op het domein overleden teruggevonden.

Ook de school van de jongen, Daniël, kreeg het nieuws gisterenmiddag te horen. Het droevige nieuws werd vandaag ook meegedeeld aan ouders en leerlingen van de school.

“Dit nieuws is heel moeilijk te vatten. Hoe zwaar de boodschap ook is: we kozen ervoor, in overleg met Slachtofferhulp, om ze op een open manier te communiceren met onze kinderen,” klinkt het bij de school.

Stilteplekjes op school
“Als school willen we graag onze kinderen ondersteunen bij dit verlies. In elke klas wordt er vandaag tijd gemaakt om hierover te babbelen, van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Ook de volgende dagen, en zolang als nodig, wordt er hier tijd voor gemaakt.”

“Eveneens willen we onze steun betuigen aan de mama van Daniël en zijn familie. We voorzien op school twee stilteplekjes. Juf Karen, juf Isabel en zijn klasgenootjes maken er eentje in het vierde leerjaar zelf. Samen maken we er ook eentje op de eerste verdieping van de lagere school, vlak naast het derde leerjaar. Springplankertjes en ouders die dat willen, kunnen daar een boodschap achterlaten voor Daniël en zijn familie. Het stiltehoekje is vanaf morgen toegankelijk na de schooluren.”

Schoolfeest wordt een rouwmoment voor iedereen
“Heel ongelukkig staat ook zaterdag ons schoolfeest gepland. Feesten terwijl ‘eentje van ons’ er niet meer kan bij zijn, vinden we heel erg dubbel… Daarom beslissen we, uit respect voor Daniël en vanuit de gedachte dat we als schoolgemeenschap op dit moeilijk moment toch willen samen zijn, het schoolfeest te vervangen door een rouwmoment. Iedereen is zaterdag welkom op school om 14 uur. Om 14.30 uur houden we een serene ceremonie voor Daniël. Aansluitend kan er dan nog nagepraat worden bij een drankje. Wie graag een bloemetje meebrengt voor Daniël: we voorzien ook een plekje op het grasveld waar dat kan neergelegd worden bij een foto van Daniël. Om 16 uur sluiten we dan af. ”

Het opendeurmoment in het eerste leerjaar blijft zoals gepland: van 13.30 uur tot 14.30 uur.

De generale repetitie van morgen zal vervangen worden door een bezinningsmoment met de hele school.

We wensen ook, met Regioranst.be, langs deze weg extra veel steun aan het opvangcentrum, hulpdiensten, schoolpersoneel en alle betrokken leerlingen en ouders.