Scouts lanceert ‘Totem’ in Kinepolis

Scouts lanceert ‘Totem’ in Kinepolis

OELEGEM/ANTWERPEN – Dinsdagavond werd de eerste film, gemaakt door een jeugdvereniging, van de Scouts en Gidsen Oelegem aan het grote publiek getoond op het witte doek in Kinepolis. De Oelegemse scoutsgroep bestaat nu 50 jaar.

“Een mijlpaal die we niet zomaar kunnen laten voorbij gaan. Uren werd er gebrainstormd over een passend verjaardagsfeest voor de vereniging,” zegt oud-hoofdleider Pieter Ysebaert.

De acteurs werden dinsdagavond als sterren onthaald én kregen bovendien een echte Kinepolis-ster overhandigd.

De kortfilm van 30 minuten gaat over de 12-jarige Vincent, hij is de laatste tijd nogal afwezig en dromerig. In zijn scoutsgroep krijgt hij de kans om even z’n zorgen te vergeten. Dit jaar krijgen hij en zijn beste vriend Mauro hun totem. Om deze te verdienen worden ze samen met hun patrouille op tocht gestuurd. Onderweg krijgen ze een uitdagende opdracht van hun leiding. De film toont een spannende tocht vol avontuur en plezier. Wanneer de patrouille echter twee ongure types tegen het lijf loopt, dreigt hun hele opdracht in het water te vallen…

Je kan de film dit weekend nog gaan bekijken in de Oelegemse parochiezaal, wie weet binnenkort nog wel her en der, maar daar zijn nog geen plannen over. Alle info op www.totemdefilm.be.

Bekijk onze foto’s van de voorstelling hier.

Deze diashow vereist JavaScript.