SJI Borsbeek legt eerste steen nieuwbouw

SJI Borsbeek legt eerste steen nieuwbouw

BORSBEEK – In het Sint-Jozefsinstituut werden vanmiddag alle leerlingen betrokken bij de eerst steenlegging van de nieuwe school. De secundaire school zal al vanaf volgend schooljaar gebruik maken van de nieuwe gebouwen. De oudste en jongste leerlingen gaven het startschot onder goedkeurend oog van directie, zusters, leerlingen en leerkrachten.

Daarna zal een deel van het oude gebouw gesloopt worden en zal er ook voor de leerlingen van de kleuter en lagere school een nieuw. De bouw is een samenwerking met ‘Scholen van Morgen en is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 200 schoolgebouwen in Vlaanderen. AG Real Estate treedt op als afgevaardigd bouwheer. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen wat betreft duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

De school zal binnenkort beschikken over:

  • een polyvalent gebouw van 1000 m² voor de basisschool (refter & turnzaal),
  • een volledig nieuw schoolgebouw voor het secundair onderwijs (7000 m²)
  • ruim 6650 m² omgevingsaanleg: 3300 m² open speelplaats, 578 m² fietsenstalling, beperkte parkeerruimte en bijna 2000 m² andere omgevingswerken.

Bekijk meer sfeerfoto’s op onze facebookpagina.

Deze diashow vereist JavaScript.